Selected:

MARISSA SELENIUM

RM150.00

MARISSA SELENIUM

RM150.00

SKU M-H-4 Category

Description

APAKAH KEBAIKAN SELENIUM UNTUK TUBUH BADAN?

Ia berfungsi dengan meneutralkan radikal bebas yang berlebihan dan melindungi sel daripada kerosakan yang disebabkan oleh tekanan oksidatif. Secara ringkasnya, selenium adalah antioksidan yang kuat yang melawan tekanan oksidatif dan membantu mempertahankan tubuh daripada penyakit kronik, seperti penyakit jantung dan kanser.

Diet yang kaya dengan sumber selenium seperti kacang dan makanan laut dapat mengurangkan risiko Alzheimer. Di samping itu, beberapa kajian telah menunjukkan bahawa selenium dalam kedua-dua makanan dan suplemen boleh meningkatkan ingatan pesakit dengan penyakit Alzheimer.

Selenium adalah penting untuk kelenjar tiroid berfungsi dengan sempurna. Malah, tisu tiroid mengandungi jumlah selenium yang lebih tinggi daripada mana-mana organ lain di dalam tubuh manusia. Selenium membantu melindungi tiroid daripada kerosakan oksidatif dan juga berperanan penting dalam pengeluaran hormon tiroid. Kelenjar tiroid yang sihat adalah penting kerana ia mengawal metabolisme dan mengawal pertumbuhan dan perkembangan dalam badan.

Selenium memainkan peranan penting dalam kesihatan sistem imun. Antioksidan ini membantu mengurangkan tekanan oksidatif dalam badan, yang mengurangkan keradangan dan meningkatkan imuniti.

Asma dikaitkan dengan peningkatan tahap tekanan oksidatif dan keradangan dalam badan.

Oleh kerana keupayaan selenium untuk menurunkan keradangan dalam badan, beberapa kajian menunjukkan bahawa mineral ini mungkin berkesan dalam mengurangkan gejala-gejala yang berkaitan dengan asma.

FUNGSI MARISSA SELENIUM:

  1. Sahabat baik wanita
  2. Sebagai anti oksidan yang paling baik
  3. Mempercepat proses pembakaran lemak
  4. Melancarkan sistem nyahtoksin dalam badan

Selenium Mineral Supplemen juga memberikan kebaikan:

  • Menguatkan tulang
  • Mengatasi masalah otot kejang
  • Meningkatkan sistem imun
  • Mencantikkan rambut
  • Meningkatkan kadar metabolik

Dos: Dewasa – Sebagai suplemen diet, diambil sebiji setiap hari selepas makan atau seperti yang disarankan oleh ahli farmasi atau doktor.

TESTIMONI PELANGGAN

ENCIK RAHIZAD SAIRI

“Saya cuba selenium ni sebab saya cuba nak kurangkan berat badan dan sebab produk ni claim dapat cepatkan proses pembakaran lemak. Saya buat exercise seperti biasa dan produk ni memang membantu saya sebagai supplement. Overall, saya berpuas hatiah dengan produk ni.”

PUAN EZZA MAIZARA

“I start beli selenium ni untuk mak I. Dia ada coronary heart disease dan sejak dia makan supplement ni, CRP dia dah semakin rendah. So I memang akan repeat orderlah sebab efficient, memang serasi dengan mak I. TQ Marissa.”

JOM DAPATKAN SEGERA PRODUK YG ANDA IDAMKAN HARI INI !

MAHES

AIN

WATI

WAHIDA

SUZI

AIDA

DILA

MARISSA AESTHETIC – MARISSA SELENIUM

Marissa Selenium Mineral Supplemen adalah salah satu alternatif pelangsingan yang semakin digilai ramai. Hanya perlu telan dan nikmati saat pelansingan sambil menjaga kesihatan. Selenium Mineral Supplemen juga memberikan kebaikan:👉Menguatkan tulang👉Mengatasi masalah otot kejang👉Meningkatkan sistem imun👉Mencantikkan rambut👉Meningkatkan kadar metabolik.GRAB SEKARANG UNTUK PROMO HEBAT INI PM @ INBOX KAMI SEGERA !

Posted by Marissa Aesthetic – HQ on Rabu, 24 Oktober 2018

5 reviews for MARISSA SELENIUM

  1. amylia

    sebelum ney puas saya diet , tp berat xturun..rupa nya sebab kadar metabolik sy rendah, jadi ssh nk trun berat bdan…sejak amalkan slenium keluaran marissa ney alhamdulilllah diet sy amal kan menjadi kerana kadar metabolisma sy dah seimbang

  2. fakhri

    sejak amalkan selenium marissa ni. masalah asma saya dah makin berkurang

  3. aishah

    dulu kalau bersenam selalu sgt cramp kaki..sejak amalkan selenium ni. Dah takda lg cramp kaki..tq recommend sgt

  4. zarul

    masalah rmbut gugur saya mmg teruk sebelum ni, dah bertambah baik sekarang, semakin kurang dah rambut gugur sejak guna selenium..syukur sgt

  5. Shahrulazman

    Sejak tahu yg masalah rambut rosak dan bnyk gugur ni boleh dibantu dgn selenium mcm shampoo tu, saya try pulak makan supplement. Mula2 beli sebotol je nak try jadi ke x. Skrg dah botol ketiga. Rambut tumbuh elok. Kalau x dulu asal nak keluar je mmg kena pakai topi. Malu. Tq Marissa.

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and answers of the customers

There are no questions yet, be the first to ask something for this product.

Ă—

Cart